Зеленський: Ми не можемо дозволити собі втратити Харків. Усе, що нам потрібно, – дві системи Patriot

Зеленський 16 травня відвідав Харків
Фото: president.gov.ua

Російські окупаційні війська не зможуть захопити Харків, якщо Україна матиме додаткові дві системи Patriot. Про це в інтерв'ю ABC News під час візиту до Харкова заявив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, у регіоні "ситуація дуже серйозна".

"Ми не можемо дозволити собі втратити Харків. Усе, що Україні потрібно, – це дві системи Patriot. Росія не зможе окупувати Харків, якщо вони будуть у нас", – наголосив глава держави.

Зеленський розповів, що за останні кілька днів через наступ окупантів на Харківську область сотні людей загинули чи були поранені. Водночас багато хто був військовим із цього регіону, додав він.

Контекст:

Навесні 2024 року Зеленський говорив, що Україні потрібно ще щонайменше сім Patriot або схожих ЗРК, а щоб повністю закрити небо від повітряних атак країни-агресора РФ – 25 таких систем.

У травні, після того як російські окупаційні сили розпочали новий наступ на Харківську область, він заявив, що якби зараз союзники передали два Patriot для Харкова й Харківської області, це вже дало б "іншу ситуацію у війні загалом".