Зеленський: Ми посилили напрямки, зокрема, харківські. Ситуація контрольована

Зеленський: Окупант намагається просуватися, усе досить напружено
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вважає, що поки зарано робити висновки із ситуації в Донецькій і Харківській областях, де точаться зараз найнапруженіші бої, але називає її "контрольованою". Про це він сказав 14 травня у вечірньому зверненні, яке опублікувала його пресслужба. 

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський сьогодні доповів президенту щодо ситуації в районах бойових дій – у Донецькій, Харківській областях – "там, де зараз найважче". За словами Зеленського, Сирський перебуває в головних місцях боїв, працює з бригадами на бойових позиціях.

"Сьогодні день дав нам більше можливостей... Іще поки рано робити висновки, але ситуація контрольована. Наші воїни – вони знищують окупанта, який намагається просуватися: усе досить напружено. Але ми посилили напрямки, зокрема харківські", – сказав Зеленський. 

Він додав, що зараз багато воїнів, зокрема саме харків'ян, стали на захист Харківської області і "роблять свою справу".

Контекст:

Протягом останніх місяців загарбники вели штурмові дії на низці напрямків. У лютому 2024 року їм вдалося захопити Авдіївку Донецької області. Зараз напружені бої точаться, зокрема, за місто Часів Яр.

Уранці 10 травня країна-агресор Росія розпочала новий наступ на півночі Харківської області.

12 травня Сирський заявив, що росіяни в Харківській області досягли часткового успіху в деяких районах. В ОВА розповіли, що сіра зона на півночі області збільшилася, як і кількість населених пунктів, де тривають бойові дії. За даними Генштабу ЗСУ, росіяни атакували Вовчанськ і досягли тактичних успіхів

Увечері 13 травня Генштаб ЗСУ повідомив, що українські підрозділи на харківському напрямку потіснили ворога і проводять зачистку на північній околиці Вовчанська.