Глава "Укрзалізниці" заявив, що рушників та вишиванок на 1,53 млн грн компанія не купуватиме

Кравцов (на фото в центрі): Поставив завдання зробити повний аудит процедур закупівель
Фото: Євген Кравцов / Twitter

Глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов доручив провести аудит філії "Центр сервісного забезпечення", яка, за його словами, "славиться дивними замовленнями". Філія, зокрема, провела тендер на закупівлю рушників і вишиванок на суму 1,53 млн грн.

Глава "Укрзалізниці" (УЗ) Євген Кравцов заявив, що його компанія не буде купувати вишиванки і рушники, які нещодавно стали предметом торгів, проведених філією "Центр сервісного забезпечення". Про це він повідомив 1 серпня у Facebook.

"Рушники і вишиванки купувати не будемо. Поставив завдання новому директору із закупівель Сергієві Довгаленку зробити повний аудит процедур закупівель УЗ. І окремо – аудит "найвідомішої" профільної філії "Центр сервісного забезпечення", який славиться дивними замовленнями. Термін – один місяць", – написав Кравцов.

31 липня проєкт "Zалізниця без корупції" повідомив на своєму сайті, що "Центр сервісного забезпечення" підписав два контракти на закупівлю 200 вишиванок і 200 лляних рушників на загальну суму 1,53 млн грн. За даними активістів, переможцем торгів стала фірма, заснована чотири місяці тому.

У липні Кравцов повідомив про скасування закупівлі підсклянників на 1,3 млн грн.