"Якщо держава не втрутиться, ця криза стане для нас останньою". Співробітники аеропорту "Київ" записали відеозвернення

Колектив закликав субсидувати галузь і створити спеціальну комісію з вирішення проблем цивільної авіації
Фото: 24tv.ua

Співробітники аеропорту просять встановити мінімальні ставки за кожного пасажира: $10 – за зліт/посадку, $10 – пасажирський збір і $3 – на авіаційну безпеку.

Співробітники Міжнародного аеропорту "Київ" опублікували у Facebook відеозвернення до керівництва України, вони просять законодавчо встановити мінімальні ставки на авіаційне обслуговування і забезпечити однакові умови для всіх аеропортів країни.

"Від початку карантину МА "Київ" втратив весь пасажиропотік і майже всі доходи, водночас ми продовжуємо витрачати великі кошти на утримання інфраструктури, безпеку польотів, сплату податків і відсотків за кредитами. Аеропорту "Київ" потрібна допомога. Якщо держава не втрутиться, ця криза може стати для нас останньою. Ситуація ускладнюється нерівними умовами, у яких ми вимушені працювати", – ідеться в заяві колективу.

Співробітники аеропорту просять встановити мінімальні ставки за кожного пасажира: $10 – за зліт/посадку, $10 – пасажирський збір і $3 – на авіаційну безпеку.

"Фіксовані мінімальні ставки – це загальносвітова практика. Таким чином менші аеропорти можуть конкурувати з більшими. Це унеможливлює непрозоре ціноутворення і демпінгові маніпуляції", – ідеться у зверненні.

Колектив закликав субсидувати галузь і створити спеціальну комісію з вирішення проблем цивільної авіації, до складу якої пропонують запросити представників всіх українських аеропортів та авіакомпаній.

Генеральний директор ТОВ "Майстер-Авіа", яке управляє аеропортом "Київ", Олег Левченко заявив про загрозу банкрутства. Через карантин аеропорт втратив усі рейси й пасажиропотік. Доходи скоротилися вдесятеро.

Водночас підприємство продовжує утримувати інфраструктуру, у повному обсязі сплачує податки і відсотки за кредитами.

Аеропорт двічі звертався до керівництва країни із проханням надати фінансову та регуляторну допомогу. Щоб привернути увагу до проблеми, запустили челендж #SaveKyivAirport.