Клімкін сподівається узгодити текст угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем до кінця року

Клімкін сподівається завершити переговори до кінця року
Фото: ЕРА

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розраховує на активізацію переговорного процесу між Україною та Ізраїлем.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що переговори про створення зони вільної торгівлі з Ізраїлем вийшли на завершальний етап. Про це повідомили у МЗС України.

Клімкін обговорив це питання зі співголовою спільної міжурядової українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва Зєевом Елькіним.

"Сподіваюся на активізацію переговорного процесу та завершення узгодження тексту Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем до кінця поточного року", – заявив міністр.

Переговори про створення зони вільної торгівлі Україна та Ізраїль ведуть кілька років. Під час телефонної розмови у 2015 році й особистої зустрічі у 2016-му президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Ізраїлю Нетаньяху домовлялися прискорити підписання документа.

У травні 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками зустрічі зі своїм ізраїльським колегою заявив, що сторони розраховують підписати угоду про ЗВТ до кінця року.