Мінгареллі заявив, що для збереження статусу транзитера газу Україні необхідно залучити європейські компанії до управління ГТС

"Нафтогаз України" погодив реорганізацію "Укртрансгазу" з метою створення філії "Оператор ГТС України"
Фото: utg.ua

Голова представництва Європейського союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що європейські компанії зацікавлені в управлінні українською газотранспортною системою.

Залучення європейських компаній до управління українською газотранспортною системою є необхідною умовою для збереження транзиту газу через територію країни, повідомив голова представництва Європейського союзу в Україні Хюг Мінгареллі на Третьому українському газовому форумі в Києві 11 жовтня. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ми хочемо створити умови, щоб Україна залишалася транзитером газу, необхідно залучити європейські компанії до управління ГТС", – сказав Мінгареллі.

Голова представництва ЄС в Україні додав, що з боку європейських компаній є зацікавленість у цьому питанні.

29 вересня НАК "Нафтогаз України" погодив проведення внутрішньої реорганізації компанії "Укртрансгаз" із метою створення в її структурі філії "Оператор ГТС України".

У липні президент України Петро Порошенко заявляв, що українська сторона запропонувала Європейській комісії провести на початку 2018 року форум про можливості використання української ГТС у контексті гарантування енергетичної безпеки Європи. "Є намір європейських газотранспортних операторів щодо спільної модернізації та експлуатації української газотранспортної системи і сховищ", – сказав Порошенко.