Заступник голови Міненерго заявив, що новий оператор української ГТС повноцінно запрацює не раніше від 2018 року

Українською ГТС розпоряджатиметься компанія "Магістральні газопроводи"
Фото: Укртрансгаз / Facebook

Для передавання активів ПАТ "Укртрансгаз" створюваному оператору газотранспортної системи України "Магістральні газопроводи" необхідно дочекатися остаточного рішення Стокгольмського арбітражу щодо газового спору.

Створюваний оператор газотранспортної системи (ГТС) України "Магістральні газопроводи" повноцінно запрацює не раніше ніж у першому кварталі 2018 року. Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Прокопів, повідомляє "Укрінформ".

За його словами, затримка пов'язана з кінцевим рішенням Стокгольмського арбітражу, яке буде "не пізніше ніж 30 листопада 2017 року" і яке необхідне для передавання активів ПАТ "Укртрансгаз" створюваному ПАТ "Магістральні газопроводи".

Необхідно також підготувати нормативно-правову базу.

"Ми повинні опрацювати проект договору на управління державним майном, а також зміни до п'яти законопроектів, опрацьовані спільно з Енергетичним співтовариством. До 1 вересня їх необхідно подати до ВР, а за осінь треба провести ці зміни", – сказав Прокопів.

Про те, що "Укртрансгаз" передасть свої корпоративні права "Магістральним газопроводам України", віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон повідомив наприкінці квітня.

Головою новоствореного акціонерного товариства Кабмін призначив заступника президента компанії "Укртрансгаз" Валерія Ноздріна.

До березня 2017 року президентом "Укртрансгазу" був Прокопів.