Місія МВФ прибуде в Україну 21 травня – нардеп

Місія МВФ прибуде в Україну
Фото: EPA

Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме в Україні два тижні, повідомив нардеп від Блоку Петра Порошенка Михайло Довбенко.

Місія Міжнародного валютного фонду прибуде в Україну 21 травня. Про це на засіданні погоджувальної ради ВР заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, нардеп від Блоку Петра Порошенка Михайло Довбенко, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Із наступного тижня, з 21 травня, в Україну приїжджає місія МВФ і працюватиме протягом двох тижнів", – заявив він.

19 жовтня 2018 року МВФ і влада України домовилися про нову програму співпраці у форматі stand-by на загальну суму $3,9 млрд. У МВФ заявили, що перегляд програми проводитимуть кожні півроку. Україна одержала перший транш у розмірі $1,4 млрд за новою програмою 21 грудня.

У НБУ прогнозують, що наступний транш від МВФ Україна одержить у червні.

У травневому дослідженні ринків Європи американського фінансового холдингу JP Morgan ідеться, що сфокусованість української влади на популізмі через майбутні парламентські вибори, що відбудуться восени, і невиконання низки основних рекомендацій МВФ не дасть Україні у 2019 році одержати транш за програмою stand-by.

8 травня офіційний представник МВФ Джеррі Райс повідомив, що місія МВФ може прибути в Україну найближчими тижнями, але точних дат не називав.