Омелян заявив, що конкурс на посаду голови "Укрзалізниці" можна провести протягом трьох місяців

Омелян про відставку Балчуна: Це кадрове рішення потрібно було ухвалити давно
Фото: mtu.gov.ua

Потрібно знайти професійного, компетентного, незаангажованого керівника "Укрзалізниці" і дати можливість компанії розвиватися й реформуватися, упевнений міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Рішення про відставку голови "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна потрібно було ухвалити давно. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у коментарі каналу "112 Україна".

"Це піррова перемога, тому що це кадрове рішення повинно бути прийняте давно. Ми повинні вийти з постійних тимчасових призначень і знайти професійного, компетентного, незаангажованого керівника "Укрзалізниці" й дати можливість компанії розвиватися та реформуватися", – сказав міністр.

Омелян упевнений, що конкурс на посаду голови компанії можна провести протягом трьох місяців, "якщо таке завдання буде стояти перед Міністерством економічного розвитку і торгівлі".

"Прем'єр-міністр сьогодні його поставив, подивимося, як швидко вони його виконають", – додав Омелян.

Кабмін затвердив кандидатуру польського менеджера Балчуна на посаду голови "Укрзалізниці" 20 квітня 2016 року. 1 червня 2016 року з ним підписали контракт.

15 червня 2017 року міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що в "Укрзалізниці" немає законного керівника, тому що термін дії контракту Балчуна закінчився 5 червня.

Директор "Укрзалізниці" з правових питань Андрій Омельченко назвав контракт із головою правління Войцехом Балчуном автоматично пролонгованим до 5 червня 2019 року, оскільки жодна зі сторін не заявила про його розірвання.

8 липня Балчун сказав, що хотів би перепідписати контракт, хоча попередня угода продовжує діяти.

Сьогодні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що Балчун подав у відставку. За словами прем'єра, польський менеджер залишиться радником голови правління ПАТ "Укрзалізниця". Гройсман також сказав, що Балчун ухвалив рішення про відставку самостійно і мотивував його особистими обставинами.

Балчун заявив, що робота в "Укрзалізниці" була "найскладнішою і найважливішою місією в його діловому житті".