Порошенко заявив, що "Укрпошта" не буде скорочувати відділення та підвищувати тарифи на доставку пенсій

Порошенко заявив, що відділення "Укрпошти" у селах закривати не будуть
Фото: president.gov.ua

Із держбюджету виділять 500 млн грн, щоб уникнути підвищення тарифів на доставку пенсій, повідомив президент України Петро Порошенко.

У проекті держбюджету на 2019 рік передбачено 500 млн грн, які планують спрямувати на оплату доставки пенсій "Укрпоштою". Про це під час візиту в Житомирську область 21 листопада сказав президент України Петро Порошенко, повідомила його прес-служба.

"І ці 500 млн підуть на те, щоб захистити пенсіонерів, не підвищувати тарифи на доставку пенсій", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що ці кошти не розв′яжуть проблеми надовго, а дадуть деякий час на пошук "системного рішення".

Також він підкреслив, що керівництво компанії пообіцяло не скорочувати сільські відділення. У разі порушення цієї обіцянки Порошенко порадив звертатися в районні та обласні органи влади.

27 вересня гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський повідомив, що тариф на доставку пенсій в Україні не переглядали з 2004 року, хоча мінімальна зарплата зросла з 1,5 тис. грн 2016 року до 3723 грн нинішнього, а з 1 січня 2019 року становитиме 4173 грн. Він оцінив утрати "Укрпошти" від доставки пенсій в 1 млрд грн, тоді як увесь виторг підприємства становить приблизно 5,5 млрд грн.

20 вересня Смілянський говорив, що якщо новий тариф на доставку пенсій не буде ухвалено, листоноші припинять розносити пенсії і це торкнеться приблизно 4,5 млн українців.

В інтерв'ю "Урядовому кур'єру", яке вийшло 26 жовтня, Смілянський заявляв, що уряд і парламент України не погодили затвердження економічно вигідного тарифу на доставку пенсій, через що "Укрпошта" з 1 листопада вводить антикризовий план, який передбачає закриття 5–7 тис. відділень у селах і скорочення частини персоналу.

Кабінет Міністрів 7 листопада доручив Державній аудиторській службі України перевірити формування тарифу на доставку пенсій.