"ПриватБанк" перерахує до держбюджету 90% чистого прибутку за 2018 рік

Чистий прибуток "ПриватБанку" за підсумками 2018 року становить 12,798 млрд грн
Фото: ЕРА

Державний "ПриватБанк" перекаже 11,52 млрд грн на рахунки Міністерства фінансів України, повідомили в банку.

"ПриватБанк" передасть на виплату дивідендів державі 90% чистого прибутку за 2018 рік, повідомила прес-служба банку.

"ПриватБанк" перерахує 11,52 млрд грн на виплату дивідендів акціонеру банку – державі в особі Міністерства фінансів", – заявили в "ПриватБанку".

Згідно з підтвердженим аудиторською компанією E&Y річним звітом банку, його чистий прибуток за підсумками 2018 року – 12,798 млрд грн.

Чисті активи "ПриватБанку" на початок 2019 року становлять 278 млрд грн, зобов'язання – 246,5 млрд грн, капітал банку – 31,5 млрд грн.

"ПриватБанк" – найбільший комерційний банк в Україні – було націоналізовано 19 грудня 2016 року.

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету Міністрів про незаконність націоналізації "ПриватБанку". У НБУ заявили, що оскаржать це рішення. Міністерство фінансів України також подасть апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду.

18 квітня Окружний адмінсуд Києва задовольнив вимогу Коломойського і скасував рішення НБУ, ухвалене 2016 року, яке визначало список фізичних і юридичних осіб, пов'язаних із банком.

20 квітня Печерський районний суд Києва дозволив розірвати договір особистої поруки Коломойського за кредитами рефінансування "ПриватБанку", отриманими до його націоналізації. У НБУ заявили, що будуть оскаржувати це рішення.

Голова правління "ПриватБанку" Петр Крумханзл заявляв, що повернення націоналізованого "ПриватБанку" колишнім власникам – Коломойському і бізнесменові Геннадію Боголюбову – неможливе.