Рожкова вважає, що новий меморандум із МВФ можливо підписати до кінця 2019 року

Переговори із МВФ мають продовжити в жовтні
Фото: EPA

Новий меморандум про співпрацю з Міжнародним валютним фондом міститиме всі вимоги, яких країна не виконала в межах минулих програм, заявила перша заступниця голови Нацбанку України Катерина Рожкова.

Перша заступниця голови Нацбанку України Катерина Рожкова вважає, що Україна з високою ймовірністю до кінця року може підписати угоду про співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Про це вона сказала в інтерв'ю LIGA.net, яке вийшло 9 жовтня.

На запитання, як вона оцінює ймовірність підписання меморандуму до кінця року, Рожкова відповіла: "Як дуже високу".

"Із Кабміном та Офісом президента в цьому сенсі ми точно на одній сторінці – усі хочуть одержати програму до кінця року", – сказала вона.

За словами Рожкової, новий меморандум міститиме всі вимоги, яких країна не виконала в межах минулих програм.

"Зазвичай це каркас наступного документа. Далі починаються переговори за новими пунктами. Наприклад, у частині НБУ мова буде йти про реформу небанківського фінансового сектору, оскільки закон про "спліт" Нацкомфінпослуг уже ухвалено. Протягом наступних кількох тижнів – саме до щорічної зустрічі директорів Фонду у Вашингтоні – ми опрацюємо всі ці питання", сказала заступниця голови НБУ.

29 серпня прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що українська влада буде вести з МВФ переговори "про нову три-чотирирічну програму співпраці".

Місія МВФ перебувала в Києві 11–26 вересня. У Фонді кажуть, що головною вимогою для співробітництва є створення ефективної антикорупційної структури

Гончарук повідомляв, що нову угоду із МВФ Україна планує підписати у грудні 2019 року. Переговори продовжать у жовтні у Вашингтоні.