"Цензор.НЕТ" повідомив імена шести фігурантів справи про розтрату під час закупівлі пального для Міноборони

НАБУ повідомило сьогодні, що оголосило про підозру чотирьом чиновникам Міноборони
Фото: mil.gov.ua

За інформацією видання "Цензор.НЕТ", у справі про розтрату під час закупівлі палива для Міністерства оборони України фігурують четверо чиновників відомства, а також двоє посадових осіб компанії "Трейд Коммодіті".

Підозри у справі про розтрату під час закупівлі палива для Міністерства оборони України (МОУ) висунуто або може бути висунуто шести громадянам, четверо з них – чиновники відомства, ще двоє – посадові особи компанії "Трейд Коммодіті", повідомляє "Цензор.НЕТ" із посиланням на джерела.

За даними інтернет-видання, у провадженні фігурують:

  1. Ігор Павловський – заступник міністра оборони, відповідальний за розподіл обов'язків щодо державних закупівель, який давав указівки підписати договори;
  2. Володимир Гулєвич – директор департаменту закупівель МОУ, який безпосередньо підписував договори;
  3. Борис Малиш – начальник відділу організації постачання пально-мастильних матеріалів департаменту закупівель;
  4. Ігор Шемовньов – співробітник внутрішнього аудиту МОУ, який погодив договори;
  5. Володимир Гарькавий – комерційний директор групи компаній "Трейд Коммодіті";
  6. Вадим Майко – засновник компанії "Трейд Коммодіті"

Учора НАБУ затримало заступника глави Міноборони і керівника департаменту за підозрою в розтраті 149 млн грн під час закупівлі палива. Досудове розслідування детективи почали у вересні 2016 року. За даними "Громадського", ідеться про директора департаменту держзакупівель МОУ Володимира Гулєвича і заступника міністра оборони генерал-майора Ігоря Павловського.

Пізніше голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про затримання ще двох фігурантів. 12 жовтня Солом'янський суд мав обрати їм запобіжний захід. За даними INSIDER, у справі фігурують шість чиновників Міноборони.

НАБУ повідомило сьогодні, що оголосило про підозру чотирьом чиновникам Міноборони: заступнику глави відомства, директору департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів, співробітнику одного з відділів цього департаменту і співробітнику департаменту внутрішнього аудиту.

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко розповів, що кримінальна справа пов'язана з компанією "Трейд Коммодіті", до якої має стосунок бізнесмен Андрій Адамовський. За словами парламентарія, Адамовський є партнером нардепа від БПП Олександра Грановського. Останній заперечує причетність до компанії.

За інформацією "Українських новин", посадові особи "Трейд Коммодіті", які фігурують у справі, втекли.