У січні плану надходжень до держбюджету України не виконано – Мінфін

До держбюджету надійшло на 13,8 млрд грн менше, ніж заплановано
Фото: National Bank Of Ukraine Національний банк України / Flickr

За оперативними даними Держказначейства, надходження до загального фонду держбюджету України становили в січні 42,6 млрд грн за розрахункових 56,4 млрд грн, зазначили в Міністерстві фінансів.

У січні в Україні не виконано плану надходжень до загального фонду державного бюджету. Про це 1 лютого повідомили в Міністерстві фінансів.

"За оперативними даними ДКСУ (Державної казначейської служби. "ГОРДОН"про виконання бюджету в січні, доходи загального фонду державного бюджету склали 42,6 млрд грн та були на 13,8 млрд грн меншими за розпис. Головною причиною недовиконання доходів стали суттєві зміни макроекономічних показників порівняно з прогнозом уряду, затвердженим у жовтні 2019 року", – ідеться в повідомленні.

Серед показників, які вплинули на надходження в бюджет, у Мінфіні назвали обмінний курс гривні (розрахунковий був 27 грн/$, середній у січні – 24,1 грн/$), а також обсяг імпорту і ціна на газ, що були нижчими за розрахункові.

Верховна Рада ухвалила у цілому проєкт держбюджету на 2020 рік 14 листопада 2019 року. 2 грудня документ підписав спікер парламенту Дмитро Разумков, 11 грудня – президент Володимир Зеленський.

Доходи держбюджету на 2020 рік передбачено в сумі 1,093 трлн грн, витрати – 1,18 трлн грн.