За перші чотири дні за новими правилами розмитнили 15 авто на "євробляхах" – ДФС

В Україні почали розмитнення авто на "єврономерах" за пільговими умовами
Фото: dpsu.gov.ua

За розмитнення авто на іноземній реєстрації в бюджет України перерахували 890 тис. грн, повідомили в Держфіскальній службі України.

Із 25 листопада в Україні за новими правилами розмитнили 15 автомобілів на іноземній реєстрації. Про це повідомила Держфіскальна служба України 28 листопада.

"До бюджету перераховано 890 тис. грн, економія за рахунок пільгових ставок склала майже 500 тис. грн. З одного автомобіля сплачений добровільний внесок у розмірі 8500 грн, сплата якого передбачається через порушення термінів перебування на митній території України", – ідеться в повідомленні.

Також у ДФС повідомили, що 28 листопада було розмитнено автомобіль Renault Thalia 2008 року випуску, який протягом року був у режимі "транзит".

"Його власник із вересня 2017 року щодесять днів перетинав митний кордон України з Республікою Польща без жодного протоколу про порушення митних правил... За раніше діючими нормами законодавства він не зміг би оформити цей автомобіль, оскільки він не відповідає екологічним стандартам "Євро-5", зазначили у фіскальній службі.

Чоловік сплатив до держбюджету 26,5 тис. грн митних платежів.

8 листопада депутати Ради ухвалили в цілому законопроект про зміну ставок акцизу для авто на єврономерах. Вони залежатимуть від типу пального, об'єму двигуна та віку автомобіля. Протягом 90 днів із дня набуття чинності законом розмитнити вживані автомобілі з іноземною реєстрацією можна буде із застосуванням коефіцієнта 0,5, тобто за півставки.

Іншим законопроектом Рада посилила відповідальність за порушення правил транзитного ввезення машин на єврономерах, збільшивши розмір штрафів, а також заборонила використання таких автомобілів із комерційною метою.

24 листопада закони опублікували в парламентській газеті "Голос України", а 25 листопада вони набули чинності. Після цього власники "євроблях" відновили акції.