Зеленський пообіцяв повернути до бюджету кошти, витрачені на "ПриватБанк" та збанкрутілі фінустанови

Зеленський назвав одним із пріоритетних завдань продовження реформ у банківському секторі
Фото: ЕРА

Президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів до 30 вересня 2020 року розробити і впровадити план заходів зі скорочення частки кредитів, що не працюють, у державних банках та запровадити міжнародні практики корпоративного управління у державних банках.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що докладе всіх зусиль для того, щоб повернути в державний бюджет кошти, витрачені на виплати вкладникам збанкрутілих банків, докапіталізацію державних фінустанов та націоналізованого "ПриватБанку".

Він сказав про це, коли підписував указ №837/2019 "Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави", повідомляє пресслужба президента.

"Наша команда, уряд, Національний банк України, Фонд гарантування вкладів і я особисто докладемо всіх зусиль, щоб повернути кошти, витрачені на виплати вкладникам збанкрутілих банків і націоналізованого банку, а також на докапіталізацію державних банків через недобросовісних позичальників", – сказав Зеленський.

Він доручив уряду до 30 вересня 2020 року розробити і впровадити план заходів щодо зниження частки "кредитів, визнаних банками як непрацюючі, у кредитних портфелях банків державного сектору", і ввести міжнародні практики корпоративного управління в державних банках.

"ПриватБанк", власником якого раніше був бізнесмен Ігор Коломойський, – найбільший комерційний банк в Україні – було націоналізовано 19 грудня 2016 року. Через це в Україні і за кордоном тривають судові процеси. На докапіталізацію банку держава витратила понад 155 млрд грн.