Бродський: Усі ці конкурси – фільчина грамота, і система ProZorro – це обман суспільства

Бродський про систему держзакупівель ProZorro: Це ж усе обман
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Для учасників тендерів за системою державних закупівель ProZorro створюють такі умови, що фірми не можуть конкурувати, заявив підприємець Михайло Бродський.

Система державних закупівель ProZorro – це обман суспільства. Про це заявив народний депутат III скликання, бізнесмен Михайло Бродський в авторській програмі Дмитра Гордона "ГОРДОН" на каналі "112 Україна".

"Усі ці конкурси – фільчина грамота, і система ProZorro – це обман суспільства. Вони від самого початку створюють такі умови, що фірми не можуть конкурувати. Це ж усе – обман", – заявив він.

Бродський: Із Бенею Коломойським я заклався на $2 млн, що схудну на 27 кг. І виграв! Він розрахувався. Читайте повну версію інтерв'ю

Система ProZorro працює від початку 2015 року. 17 лютого 2016 року президент України Петро Порошенко підписав закон "Про публічні закупівлі", який передбачає введення електронної системи для всіх державних закупівель товарів і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 200 тис. грн, а для робіт – дорівнює або перевищує 1,5 млн грн.

Із 1 серпня система ProZorro стала обов'язковою до використання на всій території країни.

26 грудня 2016 року торговий майданчик Zakupki.prom.ua – офіційний учасник програми реформування публічних закупівель в Україні – заявив, що завдяки ProZorro державі вдалося заощадити 8 млрд грн.