Генпрокуратура повідомила про підозру у розкраданні 1,7 млрд грн колишньому керівництву "Дельта Банку" – Луценко

Луценко: Родзинка банкірів "Дельта Банку" – виведення грошей на ТОВ "Бонні і Клайд"
Фото: zn.ua

У зоні уваги слідства, зокрема, укладання свідомо збиткових для "Дельта Банку" договорів, за якими $150 млн було перераховано зловмисниками на підконтрольні підприємства, повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

Департамент у сфері економіки Генеральної прокуратури України вручив повідомлення про підозру екс-голові ради правління "Дельта Банку" Олені Поповій і трьом іншим особам. Про це розповів генпрокурор Юрій Луценко на сторінці у Facebook.

Їх підозрюють у розкраданні 1,7 млрд грн коштів банку.

"У зоні уваги слідства, зокрема, укладання завідомо збиткових для "Дельта Банку" договорів, за якими $150 млн були перераховані зловмисниками на підконтрольні підприємства. Родзинка банкірів – виведення грошей на ТОВ "Бонні і Клайд" з подальшою втечею всіх аферистів за кордон", – зазначив Луценко.

"Дельта Банк" було визнано неплатоспроможним 3 березня 2015 року.

9 квітня 2015 року у Нацбанку повідомили, що у діях керівництва "Дельта Банку" виявлено порушення норм законодавства, які підпадають під дію закону про посилення відповідальності власників і менеджменту банків. У травні 2015 року ГПУ відкрила провадження проти посадових осіб "Дельта Банку".

2 жовтня 2015 року Нацбанк затвердив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку".