Гонтарева: Коли в 2014 році я прийшла на цю посаду, стан економіки та банківської системи був жахливим

Гонтарева розповіла про роботу на посаді голови НБУ
Фото: Національний банк України / Facebook

Голова Нацбанку України Валерія Гонтарева зазначила, що за час її правління золотовалютні резерви України було збільшено до $16,7 млрд

Голова Нацбанку України Валерія Гонтарева, яка сьогодні заявила про свою відставку, розповіла на брифінгу, що коли прийшла працювати на цю посаду, стан економіки України "був жахливим". Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Коли в 2014 році я прийшла до НБУ, стан економіки та банківської системи був жахливим. Мені й моїй команді довелося працювати з величезними економічними дисбалансами, обмінний курс гривні був прив'язаний до долара, істотне фіскальне домінування, хвора банківська система, практично відсутній банківський контроль, високий рівень кредитування пов'язаних осіб та непрозора структура власності, неефективна процедура боротьби з відмиванням коштів", – заявила вона.

Гонтарева зазначила, що під час її правління в НБУ були проведені суттєві реформи.

"Забезпечено макрофінансову стабільність і започатковано нову монетарну політику – політику інфляційного таргетування", – сказала голова НБУ.

Також Гонтарева повідомила, що за час її правління золотовалютні резерви України зросли до $16,7 млрд, було "оздоровлено" банківську систему й повністю переналаштовано процеси роботи НБУ.

Гонтареву було призначено головою Нацбанку 19 червня 2014 року.

У лютому цього року в ЗМІ з'явилася інформація, що Гонтарева вирішила подати у відставку. У Нацбанку інформації про звільнення Гонтаревої тоді не підтвердили.

Сьогодні Гонтарева заявила, що написала заяву про звільнення з 10 травня 2017 року.