Гройсман: Цього року ми збільшили видобуток газу в Україні більш ніж на 0,5 млрд м³

Гройсман: Ми живемо понад 500 днів без краплі російського газу в нашій країні
Фото: ЕРА

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд "робить свою роботу" щодо забезпечення енергонезалежності України.

Видобуток газу в Україні у 2017 році збільшили на 0,5 млрд м&³3;, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

Він зазначив, що уряд "робить свою роботу" щодо забезпечення енергонезалежності України.

"Ми повністю заміщуємо вугілля антрацитної групи та зменшуємо щорічно залежність від цього вугілля. Ми модернізуємо українську теплову енергетику та переводимо її на вугілля марки "Г". Ми все робимо, щоб збільшити потужності та виробництво атомної електроенергії. Ми створюємо механізми, які дають нам змогу знижувати споживання, ми живемо понад 500 днів без краплі російського газу в нашій країні. І ми збільшуємо видобуток українського газу, який належить українцям. І цього року ми збільшили його видобуток більше ніж на 0,5 млрд м&³3;, що є безпрецедентним", – заявив Гройсман.

В "Укртрансгазі" повідомляли, що в 2016 році Україна збільшила видобуток газу на 1,5%. Зазначали, що обсяг видобутого в країні газу збільшили з 19,9 млрд м&³3; до 20,2 млрд м&³3;.

За прогнозом голови компанії "Укргазвидобування" Олега Прохоренка, споживання газу у країні будуть зменшувати й у 2020 році воно становитиме 26 млрд м&³3; на рік. Водночас видобуток газу "Укргазвидобування", як очікують, збільшать до 20 млрд м&³3; на рік, ще 6–7 млрд м&³3; будуть видобувати інші українські компанії.

Таким чином, Україна зможе повністю забезпечити свої внутрішні потреби газом власного виробництва, прогнозував Прохоренко.