Южаніна: Якщо різко за пів року підняти податки, з України підуть інвестори

Ніна Южаніна: У нас тема популярна – піднімати до безкінечності податкове навантаження
Фото: Yan Dobronosov / Facebook
Підвищення податків в Україні має бути поступовим, протягом п'яти – семи років, заявила народна депутатка від "Європейської солідарності", членкиня парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна в ефірі телеканала "Україна 24".

"У нас тема популярна – піднімати до безкінечності податкове навантаження. Головне для великих компаній – прозорість. Зробіть поступове підвищення, протягом п'яти – семи років, щоб всі знали, до чого готуватися. Тоді це правильно. Але якщо ви в лоб хочете підняти за пів року такі ставки, враховуючи ситуацію на ринку, то ви просто вибиває з України справжніх інвесторів, – заявила Южаніна. – За останньою інформацією, у 2020 році реально білі діючі підприємства вивели з України десятки мільярдів інвестицій. І точно такі суми виведені за чотири місяці вже в цьому році".

Контекст:

Кабінет Міністрів 12 травня схвалив підготовлений Мінфіном проєкт змін до Податкового кодексу. Планують, що зміни дадуть можливість збирати до державного бюджету додатково понад 60 млрд грн на рік.