Кабмін розширив програму "єОселя" на всіх українців, які не мають власного житла

Програма "єОселя" передбачає сплату першого внеску в розмірі 20%
Фото: Кабінет Міністрів України / Facebook

Кабінет Міністрів України розширює кредитну програму "єОселя". Про це 4 липня на засіданні Кабінету Міністрів України повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, стенограму його виступу опублікував сайт уряду.

"Минулого року за ініціативи президента України ми запустили програму "єОселя". Дали можливість військовим, правоохоронцям, вчителям, медикам та науковцям отримувати іпотеку під 3%. [...] Тепер будемо розширювати програму. Вносимо зміни, завдяки яким участь у програмі "єОселя" зможуть узяти інші українці, які не мають власного житла", – сказав Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що "для них діятиме пільгова річна ставка 7% у гривні". Перший внесок – від 20%, а строк кредитування – до 20 років.

За даними Кабміну, пільгові іпотечні кредити вже видали на суму понад 2,3 млрд грн, а "зміни у програмі дозволять суттєво активізувати видачу іпотеки".

"Ми створюємо можливість для українських родин, які потребують житла, отримати його вже зараз", – наголосив Шмигаль.

Контекст:

Програму доступної іпотеки "єОселя", ініційовану президентом України, у жовтні 2022 року запустив уряд. Її модернізували й адаптували до потреб воєнного часу.

Спочатку учасниками програми були військовослужбовці за контрактом, захисники України, силовики/правоохоронці і члени їхніх сімей, а також працівники державного й комунального секторів – медики, освітяни, науковці. Для них передбачені пільгові умови позики – кредит під 3% до 20 років із початковим внеском від 20%.

У програмі беруть участь "Ощадбанк", "ПриватБанк", "Укргазбанк", "Глобус Банк" і Sky Bank.

У грудні "єОселя" з'явилася у застосунку "Дія".