Кабмін України затвердив угоду, яка дасть змогу залучити €31 млн на відновлення мостів і шляхопроводів

Рішення Кабміну стосується Київської області
Фото: Кабінет Міністрів України / Facebook

18 квітня Кабінет Міністрів України погодив продовження умов державного запозичення для залучення кредиту від міжнародного банку Citibank N.A. на 2023 рік. Про це представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив у Telegram.

Кредит надасть лондонська філія американського Citibank N.A., зазначив він.

Виступаючи на засіданні уряду, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розкрив деякі подробиці цього рішення, його цитує сайт Кабміну.

"Рішення, яке сьогодні також ухвалюємо для відбудови, – це угода із Citibank, яка дозволить Україні отримати €31 млн на відбудову шести мостів і шляхопроводів. Це проєкти в Київській області, які покращать логістику і сприятимуть поверненню життя на наші деокуповані території", – сказав прем'єр.

Він розповів, що на засіданні уряду затверджують також інші рішення, які стосуються залучення інвестицій в економіку України. Зокрема, стосовно продовження проєкту з Європейським інвестиційним банком щодо відновлення "Миколаївводоканалу", угода "допоможе покращити систему водопостачання й водовідведення в місті, особливо в контексті руйнувань, які вчинили там російські терористи".

"Завдання віцепрем’єр-міністра з відновлення, відповідного агентства, місцевих адміністрацій – аби всі ці ресурси, які ми залучаємо й мобілізуємо, були використані ефективно і прозоро. Усі проєкти мають при цьому робитися швидко. Результат ми чекаємо вже цього року", – наголосив Шмигаль.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

22 березня 2023 року агентство Bloomberg повідомило з посиланням на розрахунки Світового банку, що для повоєнного відновлення й реконструкції Україні необхідно щонайменше $411 млрд.