Кабмін виділив майже 300 млн грн на ремонт трьох пошкоджених обстрілами ТЕЦ

Окупанти свідомо розбомбили Чернігівську ТЕЦ, зазначив прем'єр
Фото: Денис Шмигаль – прем‘єр-міністр України / Telegram
Уряд України виділяє 286,5 млн грн на ремонт трьох ТЕЦ у Чернігові, Охтирці Сумської області та Кременчуці Полтавської області. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль після візиту до Чернігівської області 13 липня.

"Відвідали місцеву ТЕЦ, яку російські терористичні війська свідомо розбомбили в березні. Тут зруйновано 15 об'єктів. Пошкодження дійсно суттєві, тому уряд виділяє додаткові 100 млн грн, аби провести необхідний ремонт і закупити обладнання для цієї теплоцентралі", – написав прем'єр.

За його словами, завдяки цим коштам жителі Чернігова й області будуть цієї зими з теплом.

"Також ми виділяємо 100 млн грн для Кременчуцької ТЕЦ і 86,5 млн грн для Охтирської ТЕЦ. Обидва підприємства також сильно пошкоджені від обстрілів", – повідомив Шмигаль.

За ці кошти, за його словами, теплоцентралі зможуть оперативно провести ремонти й запуститися якраз до опалювального сезону.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

7 червня в Україні створили штаб із підготовки до опалювального сезону під час воєнного стану, повідомляла пресслужба уряду. Штаб очолив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. Завдання штабу збалансування енергосистеми, ремонти та оперативне вирішення проблем. Майбутній опалювальний сезон влада назвала "найважчим в історії".

Шмигаль заявляв, що через війну, яку розпочала Росія в Україні, і постійні обстріли інфраструктури збитки енергетичної системи та енергетиків вже "сягнули десятків мільярдів гривень".

Президент України Володимир Зеленський анонсував ремонтну програму для ТЕС, ТЕЦ і котелень, зокрема для тих, які були пошкоджені або повністю розбиті ударами російських військ. Зеленський також наголосив, що в цей опалювальний період Україна не продаватиме газу та вугілля за кордон.