Курс біткоіна впав після заяви Маска про припинення продажу електромобілів Tesla за криптовалюту

Маск пояснив припинення продажів за криптовалюту тим, що майнінг біткоіна спричиняє шкідливі викиди в атмосферу
Фото: EPA
Американський автовиробник Tesla не продаватиме свої електромобілі за криптовалюту. Про це гендиректор компанії Ілон Маск написав у Twitter 13 травня.

"Tesla зупинила продаж автомобілів із використанням біткоінів. Ми стурбовані все більшим використанням викопного палива, особливо вугілля, яке спричиняє надзвичайно шкідливі викиди, для майнінгу та операцій з біткоінами", – заявив він.

На тлі оголошення Маска курс криптовалюти почав падати, за добу він знизився на 10%. Станом на 10.00 за київським часом він становив $51,2 тис. Про це свідчать дані біржі Coindesk.

Протягом останньої доби курс біткоіна знижувався до позначки $46,2 тис.

Скріншот: coindesk.com

Про можливість купівлі автомобілів Tesla за біткоіни Маск повідомив 24 березня. Після цього курс криптовалюти зріс до $56 тис.

Для майнінгу біткоіна у світі щорічно використовують більше електроенергії, ніж споживачі всієї Аргентини. Про це повідомляли вчені Кембриджського університету, які створили онлайн-інструмент, що генерує це оцінювання.

Контекст:

Tesla вклала $1,5 млрд у біткоіни. Після оприлюднення цієї інформації 8 лютого ціна біткоіна зросла на 13%, перевищивши $44,7 тис.

Маск 19 лютого писав, що дії Tesla не відображають безпосередньо його думки, оскільки він вважає біткоін "менш дурною формою ліквідності, ніж заощадження у грошових коштах".