Макаренко: В Україну сьогодні везуть усе: починаючи від жіночих трусиків, вибачте, і закінчуючи зброєю та наркотиками

Макаренко: В Україну контрабандою завозять насамперед товари народного споживання: електроніку, одяг тощо
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Найприбутковіший товар, який нелегально вивозять із України, – це сигарети, зазначив екс-голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону.

В Україну контрабандою завозять насамперед товари народного споживання. Про це в ефірі авторської програми засновника видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона на каналі "112 Україна" сказав екс-голова Державної митної служби України Анатолій Макаренко.

"В Україну сьогодні везуть усе, що тут можна вигідно продати. Починаючи від жіночих трусиків, вибачте, і закінчуючи зброєю і наркотиками. Найприбутковіший товар, який вивозять із України, це сигарети. Оскільки вартість пачки сигарет у нашій країні суттєво відрізняється від вартості на ринках Європи. В Україну контрабандою завозять насамперед товари народного споживання: електроніку, одяг тощо. Продукти харчування, високоліквідні", – розповів він.

Макаренко: Коли ми обнялися з Тимошенко після її тюрми, вона пахла так само, як я після своєї. Прілий запах безнадії. Читайте повну версію інтерв'ю

Анатолія Макаренка було призначено заступником голови Державної фіскальної служби України 5 червня 2014 року, він керував митним напрямом. Його було знято з посади через майже 10 місяців, 23 березня 2015 року.

В інтерв'ю виданню "ГОРДОН" у липні 2017 року Макаренко заявляв, що 15% від контрабандних схем осідає в кишенях чиновників на митниці, а 85% розподіляють між "причетними відомствами".