МВФ змінив фокус дискусії з Україною – Георгієва

Георгієва: Просто неймовірно бачити, як українська влада працює разом з відданістю та професіоналізмом, незважаючи на сирени, які можна почути навіть під час обговорень
Фото: ЕРА
Міжнародний валютний фонд змінив фокус дискусії з українським урядом і зосередився на антикризовому менеджменті. Про це директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва заявила 8 березня під час FT Climate Capital Conference, пише "Економічна правда".

"Ми змінили фокус дискусії, яка у нас триває з українською владою, з "реформ" на "кризовий менеджмент", сказала вона.

Георгієва повідомила, що місія МВФ зараз працює у щоденному режимі з владою України.

"І я вам хочу сказати, що це просто неймовірно бачити, як вона [українська владапрацює разом з відданістю та професіоналізмом, незважаючи на сирени, які можна почути навіть під час обговорень", додала вона.

9 березня виконавча рада МВФ затвердила виділення Україні $1,4 млрд екстреної фінансової підтримки з метою задоволення потреб у фінансуванні та пом'якшенні економічних наслідків війни.

"Трагічні людські жертви, потоки біженців та великі руйнування інфраструктури й виробничих потужностей ведуть до найтяжчих людських страждань і стануть причиною глибокої рецесії цього року. Потреби у фінансуванні є великими, невідкладними і можуть значно зрости в міру продовження війни", сказала Георгієва.

Війна Росії проти України. Головне

Контекст:

Україна звернулася до МВФ із запитом про одержання надзвичайного фінансування через інструмент швидкого фінансування наприкінці лютого, за кілька днів після початку повномасштабного вторгнення Росії.

Співпрацю з МВФ за програмою stand-by Україна 9 березня скасувала та запропонувала спільно з Фондом розробити "відповідну економічну програму, спрямовану на відновлення та економічне зростання, коли дозволять умови".