Пачка сигарет в Україні у 2018 році подорожчає на 4–5 грн – ЗМІ

Акциз на сигарети за специфічною ставкою у 2018 році зросте на 29,7%
Фото: ЕРА

Виробники тютюнових виробів заявили агентству "Інтерфакс-Україна", що зростання цін на сигарети залежить не тільки від зростання акцизного податку, але й від вартості сировини, напівфабрикатів, електроенергії, оплати праці та інших складників.

Пачка сигарет в Україні у 2018 році подорожчає на 4–5 грн через зростання акцизів на 29,7%. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на виробників тютюнових виробів.

"Що стосується цін на сигарети у 2018 році, то за попередніми розрахунками вони виростуть на 4–5 грн. Безумовно, таке зростання не потішить курців, але будемо оптимістичними – якби ставки (акцизу на сигарети. – "ГОРДОН") визначалися в євро, а не в гривні, то зростання цін багато в чому залежало би і від валютних коливань", – заявила директор департаменту корпоративних зв'язків "Філіп Морріс Україна" Наталія Бондаренко.

За словами начальника відділу з роботи з державними органами компанії "Бритіш Американ Тобакко Україна" Юрія Рилача, на зростання цін упливає не тільки зростання акцизного податку, але й вартість сировини, напівфабрикатів, електроенергії, оплати праці та інших складників, зокрема і девальвація національної валюти.

7 грудня Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу для забезпечення збалансованості держбюджету-2018. Ухвалені правки передбачають поступове – до 2025 року – підвищення специфічної ставки акцизного податку на тютюнові вироби та мінімального акцизного зобов'язання, а саме: у 2018 році – на 29,7%, протягом наступних років – на 20% до рівня, еквівалентного 90 за 1 тис. шт.