Підсумковий варіант меморандуму з МВФ суттєво відрізняється від початкового – Рева

Рева: Я думаю, що уряд професійно підійшов до переговорів з МВФ
Фото: mlsp.gov.ua

Цього року МВФ змінив політику щодо переговорів, і умови меморандуму публікували в пресі до їх проведення, заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Підсумковий варіант меморандуму з Міжнародним валютним фондом істотно відрізняється від першого, запропонованого Фондом. Про це заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева в ефірі каналу "112 Україна".

Рева зазначив, що цього року МВФ змінив політику щодо переговорів, і умови меморандуму публікували в пресі до їх проведення.

"Тоді люди зверталися до уряду і просили коментувати. Ми були змушені представити свою позицію. Ми вели досить предметні переговори з МВФ. Якщо порівняти текст меморандуму, який нам пропонували спочатку, і той, який зараз, то він суттєво відрізняється. Я думаю, що уряд якраз професійно підійшов до переговорів з МВФ", – заявив він.

1 березня джерело в Національному банку України повідомило Reuters, що Україна підписала меморандум з МВФ. У НБУ цю інформацію офіційно спростували.

13 лютого голова Нацбанку України Валерія Гонтарева стверджувала, що Україна підпише меморандум з МВФ на отримання траншу в розмірі $1 млрд протягом кількох днів. Сьогодні вона заявила, що 1 березня Фонд надіслав остаточну версію меморандуму.