Політолог: "Укренерго" просить у Кабміну премії п'ятьом членам правління в середньому по 3 млн грн

НЕК "Укренерго" під час війни звернулася до Кабінету Міністрів із проханням погодити виплату 15 млн грн на преміювання членів правління, заявила Тетяна Лупова
Фото: epravda.com.ua

Якщо уряд України підтримає пропозицію "Укренерго" про премії, то держава отримає дивідендами суму лише втричі більшу, ніж коштує робота правління компанії та її керівника, написала у колонці для видання "Цензор.НЕТ" політична експертка Тетяна Лупова.

"Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 7 липня 2022 року доручив НЕК "Укренерго" направити на виплату дивідендів до державного бюджету 90% прибутку за 2021 рік у розмірі 127,04 млн грн. Ніби тут все гаразд, "але є одне але". А саме – захмарний рівень зарплат керівництва "Укренерго" у 2021 році та під час війни. Про це я вже писала. У 2021 році правління компанії отримало майже 26 млн грн заробітної плати. Зарплата голови правління компанії Володимира Кудрицького у 2021 році в середньому становила більше 1 млн грн на місяць!" – заявила політологиня.

Вона наголосила, що також НЕК "Укренерго" під час війни звернулася до Кабінету Міністрів із проханням погодити виплату 15 млн грн на преміювання членів правління за роботу у 2021 році.

"Якщо цю премію буде виплачено на п'ятьох членів правління, які працювали більшу частину минулого року, то тоді кожному в середньому вийде по 3 млн грн. Якщо уряд підтримає таку пропозицію НЕК "Укренерго", то за 2021 рік держава отримає дивідендами суму лише у три рази більшу, ніж коштує їй робота правління компанії та її керівника! Тоді про яку ефективність і здобутки керівництва "Укренерго" може йти мова при такому співвідношенні "вартості" менеджменту і фінансових результатів?" – написала Лупова.