Радуцький: Якби я міг у "Борисі" заробляти стільки, скільки "чорних грошей" одержують київські головні лікарі на рік, я б собі вже купив особистий Boeing

Радуцький: Мені шини під кабінетом палили, коли я звільняв людину, яка вкрала 37 млн грн
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

Президент клініки "Борис", радник київського міського голови з питань медицини Михайло Радуцький в інтерв'ю головному редакторові видання "ГОРДОН" Олесі Бацман розповів, як домігся звільнення лікаря, який одержував 37 млн грн "чорних грошей" на рік.

Президент клініки "Борис", радник київського міського голови з питань медицини Михайло Радуцький в ефірі програми "БАЦМАН" головного редактора видання "ГОРДОН" Олесі Бацман на каналі "112 Україна" заявив, що був здивований рівнем корупції в медустановах Києва.

"Коли я дізнався, скільки "чорних грошей" одержують київські головні лікарі на рік. Можу сказати одне: якби я міг у "Борисі" заробляти такі гроші, я б собі вже купив Boeing 747 особистий. Можу говорити тільки про доведені суми. Можу говорити про людину, яку ми з Кличком (мер Києва Віталій Кличко. – "ГОРДОН") звільняли рік і все-таки звільнили за крадіжку. Далі це все спустилося, і не Кличко з мерією в цьому винні. Було доведено 37 млн грн на рік, в одній із київських районних лікарень. Чуєте? 37 млн грн на рік! Без податків, без нічого. Зруйновано районну лікарню. А що говорити про хороші лікарні?" – сказав Радуцький.

За його словами, лікар одержував гроші у різні способи.

"Місто закупило якісь, припустимо, запасні частини медичні. А людям це продавали. Причому в кілька разів дорожче. Оренда приміщень. Заробляти на такому... Я ніколи не думав, що можна нишком поставити ларьок із продажу бахіл та кави і за це брати $100, не проводячи це (через бухгалтерію). Пам'ятаєте, як говорили про американців? Вони ж ідіоти, не могли додуматися, що бензин можна ослячою сечею розводити. І тут приблизно так. А знаєте, як обманювали місто? Якби апарат з бахілами стояв на підлозі, треба було б укладати з містом договір. Вони підвішували цей апарат", – заявив керівник клініки "Борис"

За його словами, це "катастрофа".

"Я приїжджаю в дитячий діагностичний центр у Дарниці і бачу оголошення: "Ходити по будівлі без бахіл заборонено". А бахіли можна тільки куплені в аптечному кіоску на такому-то поверсі, треті двері праворуч. До такого вже лоховства доходило!.. Був час, коли хотілося тримати за горло і душити. Але якщо ви думаєте, що люди сприймали нормально, коли ми таких керівників звільняли, то... Мені шини під кабінетом палили, коли я звільняв людину, яка вкрала 37 млн грн. Не в мене вкрала – у киян! І ці ж кияни прийшли до мене. "Самооборона Майдану" шини палила. "Це ж велика людина!" Я говорив: "Він може бути 200 разів великим лікарем, хай іде й лікує, а не краде у вас. Він не в мене крав, і я в нього не лікувався", – сказав Радуцький.

Президент клініки "Борис" Радуцький: Церква нас із Кличком офіційно піддала анафемі за звільненого головного лікаря. Ну мені простіше, я в синагозі домовився. Читайте повну версію інтерв'ю

Радуцький був заступником мера Києва Кличка з 1 вересня 2014 року до грудня 2015-го, потім став його радником.