Шмигаль про витрати на органи влади в умовах війни: Усе, від чого можна відмовитись – ми відмовляємося

Шмигаль назвав основні витрати під час війни
Фото: kmu.gov.ua

Після масштабного вторгнення російських військ України скоротили витрати на діяльність Кабінету Міністрів, Офісу президента, Верховної Ради. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив в інтерв'ю телеканалу ICTV.

Він зазначив, що на ці органи влади витрати, зокрема на виплату зарплати, скоротили приблизно на 10%.

"Будемо цю тенденцію продовжувати в разі необхідності, тому що війна. Ми будемо бачити, як рухається наповнення бюджету, ми будемо бачити, якою буде мінімальна необхідність сьогодні, щоб забезпечити людям купівлю продуктів харчування, купівлю медикаментів", – сказав Шмигаль.

Прем'єр наголосив, що їжа та ліки – це основні витрати під час війни, решту має бути спрямовано "на армію, на захист батьківщини".

"Усе, від чого можна відмовитися, – ми відмовляємося, усе скорочуємо і все перенаправляємо – не просто скорочуємо, перенаправляємо на наші Збройні сили, на потреби армії, оборони України", – пояснив Шмигаль.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Європейський банк реконструкції та розвитку прогнозує, що 2022 року економіка України скоротиться на п'яту частину.

21 квітня президент України Володимир Зеленський сказав, що країна через війну потребує $7 млрд фінансової підтримки щомісяця.

За інформацією Міністерства фінансів України, країна за місяць бойових дій у війні з Росією витрачає приблизно $10 млрд.

В інтерв'ю "РБК-Україна", опублікованому 9 травня, Шмигаль заявив, що економіка України адаптувалася до війни.