SkyUp оголосила, що лізингодавці вимагають повернути літаки до Євросоюзу, продаж авіаквитків припиняють

Лізингодавці вимагали свої літаки після дій страховиків, зазначили у SkyUp
Фото: SkyUp Airlines / Facebook
Українська авіакомпанія SkyUp припинила продаж квитків найближчими днями, оголосив її головний директор Дмитро Сєроухов. Про це 13 лютого проінформував сайт SkyUp.

"Ми робимо все можливе, щоб продовжувати виконувати рейси у штатному режимі, але не можемо ігнорувати вимоги лізингодавців. Ми тимчасово припинили продаж квитків на вильоти з 14-го до 16 лютого 2022 року та очікуємо на вирішення ситуації", – сказав Сєроухов.

В авіакомпанії пояснили, що проблема виникла з літаками, які використовують на умовах лізингу.

"12 лютого 2022 року найбільші світові страхові компанії повідомили українських авіаперевізників про те, що протягом 48 годин припиняють страхування літаків для польотів у повітряному просторі України. Таке рішення пов'язане з підвищеними ризиками початку бойових дій. Відповідно власники повітряних суден – лізингодавці – вимагають якомога скорішого повернення літаків на територію ЄС", – розповіли у SkyUp.

У компанії зазначили, що вимушене приземлення рейсу з Португалії до Молдови замість України пояснюють саме вимогами лізингодавців.

"Аналогічні вимоги про повернення літаків надходять від інших лізингодавців. Ситуація обговорюється на державному рівні – щоб авіакомпанії мали можливості продовжувати польоти в Україну, Міністерство інфраструктури України проводить термінову зустріч, де планується розробка рішень", – підкреслили у SkyUp.

Контекст:

12 лютого на тлі російської агресії припинила польоти в Україну авіакомпанія KLM із Нідерландів, а 13 лютого в Молдові замість України здійснив приземлення літак авіакомпанії SkyUp, що летів із Португалії.

13 лютого народний депутат України від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що, за його інформацією, 14 лютого з 16.00 можуть закрити повітряний простір України.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив Reuters, що це "нонсенс" і "сама Україна не бачить сенсу" у такому закритті.

Про те, що небо над Україною залишається відкритим, підтвердили 13 лютого у Міністерстві інфраструктури.