Статки Цукерберга перевищили $200 млрд – Bloomberg

Цукерберг – на четвертому місці у списку найбагатших людей світу
Фото: EPA

Статки засновника соцмережі Facebook, американського бізнесмена Марка Цукерберга зросли до $201 млрд, уперше перевищивши показник $200 млрд. Про це 28 вересня повідомило Bloomberg.

Агентство зазначає, що раніше компанія Цукерберга Meta Platforms Inc. подешевшала більше ніж на $100 млрд чистого капіталу, але тепер ставка на метавсесвіт окупається – менше ніж за два роки статки Цукерберга виросли майже в шість разів завдяки рекордно високій вартості акцій Meta.

У списку найбагатших людей планети 40-річний Цукерберг посідає четверте місце після Ілона Маска, Джеффа Безоса і Бернара Арно.

Bloomberg звертає увагу, що жоден із "технологічних титанів" не збільшив своїх статків так, як Цукерберг, який має 13% акцій Meta Platforms.

У матеріалі йдеться, що позаду залишилися масштабні зміни в Meta Platforms (зокрема скорочення "десятків тисяч співробітників"), і тепер є прогрес завдяки, зокрема, таким технологіям, як штучний інтелект та окуляри з доповненою реальністю.

Публічний імідж Цукерберга також різко змінився порівняно із двома роками раніше, пише агентство. На думку його журналістів, мільярдер із "занудного технаря" перетворився на цікавішу для суспільства людину, займається вейксерфінгом (катання за катером) і змішаними єдиноборствами.

Цукерберг також наголошує, що залишається поза політикою, звертає увагу Bloomberg.