"Так побігли за 4G, що 3G втратили десь по дорозі". Гройсман заявив, що якість мобільного зв'язку в Україні погіршилася

Гройсман: Дослідження проведуть, і ми повідомимо, де в Україні є реальний 3G і 4G
Фото: kmu.gov.ua

У багатьох українських містах припинив працювати 3G-зв'язок, зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

В Україні перевірять якість мобільного зв'язку. Про це на засіданні уряду 10 травня сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"У нас було 2G, 3G, а тепер 4G. Але я думаю, зі мною погодяться українці, у багатьох містах у нас уже навіть 3G припинив працювати. Так побігли за 4G, що 3G втратили десь по дорозі. Я прошу включити до протокольного доручення уряду Нацкомісії з питань регулювання зв'язку провести заміри щодо роботи наших операторів і доступу до інтернету. І нехай потім не ображаються, ми будемо говорити правду. Гроші ж вони всі чесно беруть, але якість зв'язку значно погіршилася. І якщо хтось говорить, що це такий транзитний період від 3G до 4G – що ж, я згоден. Але тоді зробіть його безкоштовним. Чому ви за рахунок клієнтів повинні вирішувати свої технічні проблеми? Дослідження проведуть і ми повідомимо, де є реальний 3G і 4G", – сказав Гройсман.

Мобільний зв'язок третього покоління – 3G – в Україні почав працювати у 2015 році. Ліцензії на надання послуг у цьому стандарті здобули три оператори: lifecell, "Vodafone Україна" і "Київстар".

31 січня 2018 року мобільні оператори заплатили державі 2,456 млрд грн за право розгорнути зв'язок 4G. "Vodafone Україна" і lifecell запустили 4G 30 березня. "Київстар" запустив 4G 6 квітня.