У Міноборони України заявили, що протягом першого кварталу 2018 року на забезпечення ЗСУ не допустили майже 78 тис. тонн неякісних продуктів

Цвіліховський наголосив, що протягом першого кварталу 2018 року провели майже 3 тис. досліджень зразків харчових продуктів
Фото: mil.gov.ua

Понад 30 тис. комплектів наборів сухих продуктів, які передали Збройним силам України у першому кварталі 2018 року, виявилися неякісними, повідомили у Міністерстві оборони України.

Протягом першого кварталу 2018 року на забезпечення Збройних сил України не допустили майже 78 тис. тонн продуктів, які виявилися неякісними. Про це сказав начальник відділу безпечності харчових продуктів, здоров'я, благополуччя тварин та протиепізоотичної роботи управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини майор Олександр Цвіліховський під час брифінгу в Міноборони 11 квітня, повідомила прес-служба відомства.

За його словами, на забезпечення ЗСУ не допустили понад 30 тис. комплектів наборів сухих продуктів.

Цвіліховський наголосив, що протягом першого кварталу 2018 року провели майже 3 тис. досліджень зразків харчових продуктів. Він додав, що в січні цього року з метою проведення таких досліджень у польових умовах у Києві, Одесі та Львові створили три Центри безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини.

"З метою здійснення постійного ветеринарно-санітарного контролю за забезпеченням безпечними та якісними харчовими продуктами військ (сил) у районі проведення антитерористичної операції до штабу АТО було введено посаду офіцера – головного ветеринарного лікаря АТО на території Донецької і Луганської областей, сформовано та направлено для роботи у визначених районах мобільну групу із представників управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини та підпорядкованих йому установ", – розповів Цвіліховський.

У вересні 2017 року Головне управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України продемонструвало, що їдять українські військові після запровадження нової системи харчування.

Позаштатний радник президента України Юрій Бірюков говорив, що варіативність страв стане доступною для всіх військових у 2019 році.