Україна може допомогти Європі відмовитися від російського вугілля – ДТЕК Ахметова

Максим Тимченко: У короткостроковій перспективі ми можемо замінити російське вугілля. Ми можемо бути постачальниками вугілля Європі
Фото: epravda.com.ua
Україна в короткостроковій перспективі може допомогти знизити залежність Європи від російського вугілля. Про це в інтерв'ю "Економічній правді" повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

"У короткостроковій перспективі ми можемо замінити російське вугілля. Ми можемо бути постачальниками вугілля Європі", – повідомив керівник компанії Ріната Ахметова.

Він зазначив, що Україна вже розпочала постачання вугілля до Польщі та Словаччини.

"Наприклад, Польща вже відмовилася від російського вугілля, у підсумку ми розпочали невелике постачання до Польщі та Словаччини", – повідомив Тимченко.

Очільник ДТЕК наголосив, що Україна також може збільшити постачання електроенергії до країн ЄС, зокрема від атомних електростанцій.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

ДТЕК Ріната Ахметова разом із державними "Укренерго" та "Нафтогазом" запустили проєкт StopBloodyEnergy, мета якого переконати захід відмовитися від співпраці з Росією в енергетичному секторі й тим самим позбавити країну-агресора коштів на ведення війни проти України.

ДТЕК, НАК "Нафтогаз України" та НЕК "Укренерго" також зверталися до світової бізнес-спільноти з відкритим листом, у якому вони закликали світ відмовитися від купівлі російських енергоресурсів і припинити будь-яке постачання до Росії комплектовання й технологій для паливно-енергетичної сфери.