Українська діаспора закликала МВФ не наполягати на підвищенні цін на газ для населення

МВФ хоче, щоб українська влада відкоригувала ціни на природний газ
Фото: ЕРА

Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій 17 липня надіслав лист (.pdf) директору-розпоряднику Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард із проханням не вимагати підвищення ціни на газ для населення України. Про це повідомила прес-служба СКУ.

За словами Чолія, "незважаючи на тривалу російську агресію і пов'язані з цим економічні труднощі, Україна продовжує амбітну програму реформ, намагаючись запобігти подальшому погіршенню рівня життя населення".

"Зупинення наступного фінансового траншу МВФ поставить під загрозу доволі вразливу соціально-економічну ситуацію в Україні, негативно вплине на програму реформ і створить економічну невизначеність", – пояснив президент СКУ.

У МВФ заявляють, що українська влада має відкоригувати ціни на природний газ на внутрішньому ринку до рівня цін на імпорт. Установлення таких тарифів є однією з умов Фонду для продовження співпраці з Києвом.

13 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що вже протягом року веде дискусії з МВФ щодо ціни на газ в Україні.