"Укрзалізниця" оголосила тендер на понад 30 млрд грн. Ці гроші хочуть витратити на купівлю потягів

"Укрзалізниця" планує співпрацювати з переможцем конкурсу п'ять років
Фото: Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia / Facebook

"Укрзалізниця" оголосила тендер на закупівлю 80 нових приміських і регіональних потягів. Про це повідомила пресслужба компанії 4 жовтня.

Тендер у системі ProZorro з'явився 1 жовтня. Перевізник планує придбати 30 електропоїздів змінного і 30 електропоїздів постійного струму для приміських перевезень. В "Укрзалізниці" закупівлю обґрунтували зношеністю парку приміських електропоїздів більш ніж на 90%.

Окрім цього, "Укрзалізниця" збирається придбати 20 електропотягів змінного струму для регіональних маршрутів. Із вказаної кількості 60 потягів залучать до проєктів City Express, ще 20 планують запустити на наявних і нових регіональних маршрутах, повідомила компанія. Загальна сума закупівлі становить понад 31,4 млрд грн.

Запити на комерційні пропозиції щодо участі в тендері надіслали компаніям Siemens, Stadler, Alstom, Pesa, Skoda і Крюківському вагонобудівному заводу.

Заявки на участь у тендері приймають до 1 листопада, аукціон відбудеться 7 грудня. З переможцем конкурсу планують співпрацювати п'ять років. Постачання потягів заплановано партіями до 2026 року.

Контекст:

"Укрзалізниця" – публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. За підсумками 2020 року "Укрзалізниця" отримала чистий збиток у розмірі майже 11,9 млрд грн, фінансові зобов'язання компанії 2020 року зросли більш ніж на 1 млрд грн – до 58,3 млрд грн, повідомляла пресслужба компанії.