"Укрзалізниця" в червні цього року перевезла більше вантажів, ніж у червні докризового 2019-го

За даними "Укрзалізниці", у червні цього року середньодобове навантаження вантажів становило 721 тис. тонн
Фото: depositphotos.com

"Укрзалізниця" за підсумками першого півріччя й червня 2021 року відновила свої позиції на ринку вантажних перевезень до рівня докризових показників. Про це заявив виконувач обов'язків голови правління "Укрзалізниці" Іван Юрик, повідомляє 5 липня пресслужба компанії.

У червні цього року середньодобове навантаження вантажів становило 721 тис. тонн, що на 9% більше, ніж 2020 року, і на 5% вище, ніж у доепідемічному 2019-му.

Крім цього, за підсумками першого півріччя "Укрзалізниця" збільшила середньодобове навантаження вантажів майже на 3% порівняно з аналогічним періодом 2020 року – до 689,6 тис. тонн.

"Показник обігу вантажного вагона за результатами шести місяців цього року досяг історичного мінімуму, що, безумовно, є позитивним маркером підвищення ефективності управління рухомим процесом... Попереду робота на розвиток та отримання додаткових доходів від нашого основного бізнесу для компанії та економіки України", – сказав Юрик.

Контекст:

"Укрзалізниця" – публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і приблизно 50% пасажирських перевезень, що здійснюють усіма видами транспорту; за обсягами вантажних перевезень посідає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії, ідеться на сайті компанії.

"Укрзалізниця" у травні цього року заробила 39 млн грн прибутку, другий місяць компанія має позитивні результати роботи. Водночас узимку компанія зазнала збитків на сотні мільйонів.

За підсумками роботи торік "Укрзалізниця" одержала чистий збиток у розмірі 11,9 млрд грн. У 2019 році компанія заробила 2,98 млрд грн чистого прибутку.