В Україну за час воєнного стану надійшла медична гуманітарна допомога на 13,3 млрд грн – МОЗ

Серед гуманітарної допомоги Україна отримує ліки
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook
Від початку повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року Україна отримала медичну гуманітарну допомогу на суму понад 13 млрд грн. Про це 11 квітня 2023 року поінформувало у Facebook Міністерство охорони здоров'я України.

"За період воєнного стану до України надійшло 12,5 тис. тонн медичної гуманітарної допомоги на суму 13,282 млн грн. Нас продовжують підтримувати й надсилати свою допомогу 35 країн світу, міжнародні й партнерські організації, український та іноземний бізнес і безпосередньо медичні заклади інших країн", – ідеться в повідомленні.

У МОЗ зазначили, що за вказаний період у країну надійшло, зокрема, понад 514 одиниць лікарських засобів, майже 1,3 млн одиниць інструментів, 542 одиниці медичного транспорту, 1632 бронежилети й каски для медичних працівників.

"Гуманітарна допомога розподіляється для закриття потреб медичних закладів у всіх регіонах України, пріоритетно для тих, що знаходяться в зоні бойових дій і поблизу них, а також тих, що займаються лікуванням поранених. Крім того, у фокусі – заклади регіонів із великою кількістю внутрішньо переміщених осіб", – пояснили у відомстві.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вранці 24 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський оголосив воєнний стан і загальну мобілізацію. Востаннє Рада продовжила воєнний стан 7 лютого до 20 травня 2023 року.