"Запоріжсталь" запустила дві доменні печі та відновила виплавлювання чавуну

За всю історію комбінату його зупиняли і запускали лише раз після Другої світової війни
Фото: ubr.ua

Металургійний комбінат "Запоріжсталь" розпочав виплавлювання чавуну після часткового виведення підрозділів із режиму гарячої консервації, пише 19 квітня "РБК-Україна".

У компанії зазначили, що першу партію чавуну виплавили після роздування доменних печей №3 та №4, на підприємстві збираються поступово відновлювати виробничі процеси на сталеплавильному та прокатному переділах.

"За всю історію комбінату його зупиняли і запускали лише раз – після Другої світової війни. У процесі запуску найбільш відповідальна та складна операція – це перший випуск чавуну. Ми спочатку його відкрили на печі №4, потім на печі №3", – розповів майстер печі №3 Сергій Москальов.

Комбінат займається оновленням логістики для безперервного отримання сировини та відвантаження продукції. Старший горновий доменної печі Максим Курелюк зазначив, що запускати обладнання після консервації досить складно.

"І фізично, і тому що все це ми робимо вперше. Зазвичай випуск на доменній печі відбувається раз на дві години, зараз цей час удвічі більший. Але ця робота дуже важлива і необхідна. Для економіки дуже важлива металургійна промисловість. Отже, якщо є можливість працювати, треба це робити. У нас у Запоріжжі ситуація стабільна, тому нам потрібно продовжувати роботу і запускати виробництво. Віримо у перемогу та робимо свій внесок у неї", – додав він.

Комбінат також запустив аглофабрику – три із шести агломашин із виробництва агломерату.

Із початку березня "Запоріжсталь" перевели у режим гарячої консервації. Комбінат частково відновив роботу агрегатів цеху холодного прокату 25 березня.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюють)

Контекст:

Через напад Росії Україна втратила вже майже третину металургійного виробництва, повідомляв гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков. "Азовсталь" та ММК імені Ілліча – ще два заводи "Метінвесту" – розташовані в оточеному Росією Маріуполі, їх переведено в режим гарячої консервації.