"Зелені" інвестори закликали НКРЕКП на ІІ квартал установити достатній тариф для "Укренерго"

"Главком" зазначає, що НКРЕКП установила некоректний тариф на надання електроенергії для "Укренерго" на І квартал 2023 року
Фото: glavcom.ua
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на ІІ квартал має забезпечити для НЕК "Укренерго" такий тариф на надання електроенергії, щоб компанія не нарощувала заборгованість перед "зеленою" енергетикою. Про це заявив у коментарі "Главкому" керівний партнер UDP Renewables Сергій Євтушенко.

"Усі можливості є. Було б бажання. У будь-який момент можна позачергово це зробити. Але комусь ця криза дуже потрібна і зручна", – переконаний він.

Євтушенко додав, що дефіцит грошей є на ринку електроенергії, зокрема і "зеленої" енергетики, а на ринку газу, пального й вугілля набагато менше.

"Ситуація в енергетиці є такою, якою її хоче бачити влада і до якої вона довела галузь своїми недолугими рішеннями", – сказав бізнесмен.

"Главком" зазначає, що НКРЕКП установила некоректний тариф на надання електроенергії для "Укренерго" на І квартал 2023 року, що призвело до проблеми недоотримання коштів компанією.

"Зокрема, компанія у січні та лютому мала дефіцит 20% коштів на виконання своїх зобов'язань, ремонти та відновлення обладнання. Водночас підприємства "зеленої" енергетики, які, за даними енергетиків, допомогли подолати дефіцит потужності в енергосистемі в лютому, фіксують критичні недоплати за вироблену "зелену" електроенергію. У лютому рівень розрахунків за вироблену "зелену" електроенергію впав нижче від 60%", – пише видання.