Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини. ФРН запропонувала профінансувати відновлення мостів у Чернігівській області

Унаслідок повномасштабного вторгнення РФ у Чернігівській області було зруйновано або пошкоджено 35 штучних споруд і мостів, зазначили в ОПУ
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський 3 квітня в межах робочої поїздки до Чернігівської області провів зустріч із віцеканцлером, міністром економіки і захисту клімату Німеччини Робертом Габеком.

Про це повідомив пресцентр Офісу президента України (ОПУ).

Зеленський зазначив, що відвідування Габеком регіону важливе з урахуванням заснування торік президентами двох держав програми патронату над муніципальним партнерством України й Німеччини.

"Президент України привітав готовність представників ділових кіл ФРН і німецьких підприємств долучатися до відбудови нашої країни. Було наголошено на важливості підтвердження німецькою стороною страхування ризиків для бізнесу, який готовий інвестувати в Україну вже зараз", – ідеться в повідомленні.

Зазначають, що Зеленський разом із Габеком ознайомилися з перебігом відновлювальних робіт на мостовому переході через річку Десна (Київський міст), зруйнованому внаслідок російського авіаудару торік у березні. Також політикам презентували проєкти відновлення інших мостопереходів у Чернігівській області, зазначили в ОПУ.

"Главі Української держави та віцеканцлеру Німеччини розповіли про плани щодо облаштування тимчасового проїзду наявним мостом і будівництва поруч нового мосту на дві смуги руху. Надалі заплановано розібрати наявний міст і спорудити поруч новий, – ідеться в повідомленні. – Німецькій стороні було запропоновано розглянути можливість фінансової підтримки відновлення мостової інфраструктури регіону".

Габек із не оголошеним раніше візитом уранці 3 квітня вперше приїхав до України від початку повномасштабної агресії Росії. За даними ЗМІ, заступник Олафа Шольца планував обговорити з українською владою відновлення зруйнованої війною інфраструктури.

Разом із Габеком Україну відвідала невелика делегація представників німецького бізнесу.

Контекст:

Частину Чернігівської області окупували після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого минулого року. Регіон звільнили від російських окупантів на початку квітня.

За даними ОПУ, загалом унаслідок повномасштабного російського вторгнення в Чернігівській області було зруйновано або пошкоджено 35 штучних споруд і мостів.