Адвокат фігурантки справи про вбивство Шеремета Дугарь заявив про тиск на свідків

Дугарь перебуває під домашнім арештом
Фото: ЕРА

За словами адвоката Миколи Ореховського, є свідки, які можуть підтвердити: підозрювана у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Яна Дугарь у момент його смерті була на Донбасі. Адвокат вважає, що на них чинять тиск.

Адвокат медсестри одного з парашутно-десантних батальйонів Яни Дугарь, яку підозрюють у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, заявив про тиск на свідків, що можуть підтвердити алібі Дугарь. Про це Микола Ореховський повідомив у коментарі "Громадському".

За його словами, ці свідки можуть підтвердити, що Дугарь була в день убивства Шеремета в зоні бойових дій.

"Хто тисне – ну мені важко сказати, ви ж розумієте, що всі вони люди військові, як і Яна", – сказав Ореховський.

Жодних інших подробиць він не навів.

Прокурор у справі відмовився відповідати телеканалу на запитання, чи планували вони клопотати про зміну запобіжного заходу для Дугарь, ураховуючи нові обставини – свідчення свідків щодо того, що жінка під час убивства Шеремета була в зоні проведення бойових дій.

Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок підриву машини, що належала співзасновниці видання "Українська правда", цивільній дружині журналіста Олені Притулі. Прокуратура кваліфікувала інцидент як умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох людей. За версією слідства, журналіста вбили з метою дестабілізації ситуації в Україні.

12 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про затримання підозрюваних у причетності до вбивства Шеремета. Пізніше того самого дня Нацполіція назвала імена ймовірних причетних: це Дугарь (суд відправив її під домашній арешт), Андрій Антоненко (Riffmaster) (заарештовано до 8 лютого), Юлія Кузьменко (узято під варту), а також подружжя Владислав та Інна Грищенки, які фігурують у справі як "особи, що володіють інформацією".

Слідство вважає Дугарь "розвідницею": вона досліджувала маршрут, яким пересувалися її ймовірні спільники в ніч, коли закладали вибухівку, і шукала камери відеоспостереження.