Адвокат Лавриновича заявив, що його не повідомляли про підозру у конституційному перевороті

Лавринович тричі обіймав посаду міністра юстиції
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Екс-міністр юстиції Олександр Лавринович не отримував повістки на допит у справі про конституційний переворот у 2010 році, стверджує його адвокат Євген Солодко.

Колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича не повідомляли про підозру у захопленні влади шляхом незаконного повернення Конституції 1996 року у 2010 році. Про це вдень 6 вересня його адвокат Євген Солодко повідомив на сторінці у Facebook.

"Жодної підозри Олександру Володимировичу не вручено, повістки на допит щодо якої-небудь справи немає", – заявив він.

Тому, за словами адвоката, "усі інформаційні повідомлення щодо цього – біг попереду диму паровоза".

6 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що колишньому президенту України Віктору Януковичу і Лавриновичу оголосили про підозру у захопленні влади шляхом конституційного перевороту у 2010 році.

Тоді Конституційний Суд України повернув країну до президентсько-парламентської форми правління, розширивши повноваження глави держави. Суд у закритому режимі скасував політичну реформу від 2004 року і під головуванням Анатолія Головіна поновив дію Конституції 1996 року.

У травні Луценко стверджував, що для вручення підозри суддям КСУ недостатньо підстав.

Лавриновича, який тричі обіймав посаду міністра юстиції (у 2002–2005-му, 2006–2007-му і 2010–2013 роках), ГПУ також обвинувачує в розтраті бюджетних коштів.