Адвокат Рубана заявив, що ініціював перед ГПУ угоду про визнання підзахисним своєї провини

Рубан просив занести його до списків обміну
Фото: hromadske.ua

Підставою для "швидкого завершення" досудового розслідування у справі глави "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана стала його пропозиція визнати свою провину, уважає адвокат підозрюваного Валентин Рибін.

Адвокат глави "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана Валентин Рибін пропонував Генеральній прокуратурі України (ГПУ) укласти угоду про визнання провини його підзахисним. Про це він повідомив УНН.

"Буквально 27 липня 2018 року я звернувся офіційно із заявою у прокуратуру про ініціювання процесу угоди про визнання вини Володимиром Рубаном. І я так розумію, що це і було підставою для того швидкого завершення досудового розслідування", – сказав Рибін.

За його словами, це відбувається через те, що "Україна не готова зараз до проведення переговорів з обміну Рубана".

Генпрокурор України Юрій Луценко стверджував, що позафракційний народний депутат Надія Савченко та Рубан планували "широкомасштабні терористичні атаки" в центрі Києва. Для цього вони нібито домовилися про постачання зброї з ватажком бойовиків "ДНР" Олександром Захарченком. Обоє фігурантів справи перебувають під вартою.

4 липня Рибін повідомив, що Рубан попросив "омбудсмена ДНР" Дар'ю Морозову занести його до списків на обмін із боку бойовиків.

16 липня Луценко заявляв, що ГПУ планує завершити досудове розслідування у справі Савченко не пізніше ніж у середині серпня.

1 серпня "Українські новини" з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомили про завершення розслідування кримінального провадження, у якому фігурують Савченко та Рубан.

Арешт Рубана продовжено до 23 серпня.