Ахметов заявив, що на зустрічі в Офісі президента йшлося про боротьбу з коронавірусом

Ахметов: Об'єднавши наші зусилля перед лицем небезпеки, ми зможемо зробити так, щоб Україна впоралася з усіма викликами
Фото: scm.com.ua

Зустріч представників великого українського бізнесу в Офісі президента України 16 березня була присвячена боротьбі у країні з коронавірусом і наслідками пандемії. Про це повідомив український бізнесмен Рінат Ахметов.

Український бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що на зустрічі в Офісі президента із представниками бізнесу 16 березня йшлося про боротьбу з коронавірусом і наслідками епідемії. Про це йдеться у відповіді бізнесмена на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

"Справді, сьогодні я був присутній на зустрічі представників українського бізнесу із президентом України. Зустріч була присвячена боротьбі нашої країни з коронавірусом і з наслідками пандемії... Коронавірус – це біда, з якою сучасний світ зіткнувся в такому масштабі, напевно, вперше. Я абсолютно впевнений, що в цій ситуації кожен має подумати, чим конкретно він може допомогти Україні та українцям", – сказав Ахметов.

За його словами, до процесу долучився його благодійний фонд.

"Фонд уже закупив необхідне обладнання та засоби індивідуального захисту для лікарів. Ми працюємо в повній координації з Міністерством охорони здоров'я України і продовжимо допомагати, доки це буде необхідно", – підкреслив бізнесмен.

Він додав, що компанія СКМ у співпраці з МОЗ зробить усе, щоб не допустити епідемії коронавірусу "в містах нашої присутності й у всій країні".

"Лише об'єднавши наші зусилля перед лицем небезпеки, ми зможемо зробити так, щоб Україна впоралася з усіма викликами, які перед нею стоять", – додав Ахметов.

В Офісі президента зазначили, що на зустрічі 16 березня були власники і топменеджери найбільших українських компаній та бізнес-груп. Їхніх імен пресслужба не назвала, але на опублікованому фото видно, що, зокрема, там були бізнесмени Ігор Коломойський, Ахметов і Олександр Ярославський.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними ВООЗ станом на 17 березня, коронавірусом інфіковано 173 344 людини в більш ніж 150 країнах, 7019 осіб померли. Найбільше хворих у Китаї (81 116 людей) та Італії (27 980).

В Україні станом на 16 березня підтверджено сім випадків зараження коронавірусом (чотири з них – у Чернівецькій області, два – в Києві), одна із хворих, 71-річна жителька Житомирської області, померла.

За кордоном від COVID-19 померла одна українка (вона жила і працювала в Італії), ще вісьмох лікують.