Албанія, Чорногорія, Норвегія та Україна приєдналися до санкцій ЄС проти РФ

Санкції проти РФ за посягання на суверенітет України діють до 15 березня
Фото: ЕРА

Обмежувальні заходи щодо 155 фізичних осіб та 44 організацій із Росії у зв'язку з підривом суверенітету і територіальної цілісності України було введено у вересні. Сьогодні до режиму санкцій приєдналися три країни, що не входять до ЄС, а також Україна.

Україна, Норвегія, Чорногорія та Албанія приєдналися до рішення Європейського союзу продовжити персональні санкції проти громадян і компаній із Росії до 15 березня 2019 року. Про це 22 жовтня повідомляє сайт Ради ЄС.

"Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, країна – член Європейської асоціації вільної торгівлі та Європейського економічного простору Норвегія, а також Україна приєдналися до декларації", – ідеться в повідомленні.

Рішення про продовження на півроку санкцій Євросоюзу проти Росії через її дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, було опубліковано в Офіційному журналі ЄС 14 вересня. Обмежувальні заходи у вигляді заморожування активів та заборони на поїздки в ЄС зачіпають 155 фізичних осіб та 44 організації.

Крім цих санкцій щодо Росії діють секторальні обмежувальні заходи, а також санкції, уведені у зв'язку з анексією Криму у 2014 році.