Апеляційний суд Києва зобов'язав Лещенка спростувати обвинувачення на адресу Авакова

Лещенка зобов'язали спростувати інформацію про те, що МВС організувало прослуховування його телефонів 2015 року
Фото: Сергій Лещенко / Facebook

Апеляційний суд Києва визнав інформацію, поширену нардепом від Блоку Петра Порошенка Сергієм Лещенком, в інтерв'ю виданню "Німецька хвиля" 2015 року такою, що принижує честь і гідність міністра внутрішніх справ Арсена Авакова 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що 24 жовтня Апеляційний суд Києва не задовольнив скарги народного депутата від Блоку Петра Порошенка Сергія Лещенка і виніс остаточне рішення – нардеп має спростувати всі обвинувачення на адресу міністра. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Суд визнав недостовірною, та такою, що принижує честь та гідність інформацію, яку народний депутат Лещенко поширив у виданні Deutsche Welle", – заявив Аваков.

За його словами, Лещенко зобов'язаний розмістити спростування на тому ж сайті. Зокрема, ідеться про такі висловлювання: "Збір інформації, відносно мене, з метою з'ясування джерел моєї інформації, а також подальшої дискредитації"; "Технічну функцію виконує МВС"; "Тут злочин скоєний посадовими особами МВС, які вставили мій номер в запит на прослуховування, знаючи, що це я, а представляючи мене зовсім іншою людиною, яка підозрюється у кримінальних правопорушеннях".

13 червня Подільський районний суд Києва виніс рішення, згідно з яким Лещенко мав спростувати інформацію, яку він озвучив у інтерв'ю "Німецькій хвилі", але нардеп подав апеляційну скаргу. Після відхилення скарги Апеляційним судом рішення суду першої інстанції від 13 червня набуло чинності.

У листопаді 2015 року Лещенко в інтерв'ю "Німецькій хвилі" заявив, що фігуранти його публікацій Аваков і Микола Мартиненко, який у той час був нардепом від "Народного фронту", організували стеження за ним і прослуховування мобільних телефонів із метою встановлення джерел його інформації, а також подальшої дискредитації.

"Вони об'єднали зусилля і, зокрема, працюють щодо мене зараз. А технічну функцію виконує МВС. Тут злочин скоєно службовими і посадовими особами МВС, які вставили мій номер в запит на прослуховування, знаючи, що це я, а представляючи мене в цьому запиті іншою особою, людиною, яка підозрюється в кримінальних правопорушеннях", – сказав нардеп, зазначивши, що за Кримінальним процесуальним кодексом України не можна прослуховувати народного депутата, поки з нього не знято недоторканності. Аваков одразу ж назвав ці заяви брехнею.